Poulestanden Meedhuizen 1 (B1000 Mannen KNVB beker Amateurs poulefase)

2Poolster 132016
    3Meedhuizen 131023
    4Stedum 130030
  • Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag Meedhuizen 1 - Stedum 1 van 10 september 2016 door Jelke Blaauw

Op de zaterdagmiddag van 10 september stond de competitiewedstrijd tussen Meedhuizen 1 en Stedum 1 op het programma. Door een combinatie van heerlijk weer en het goede resultaat uit de derby vorige week waren toeschouwers massaal naar het sportpark Meedhuizen afgereisd om deze wedstrijd bij te wonen. Het was echter niet enkel en alleen feest voor de Meedhuisters. Eerder op de week werd het dorp opgeschrikt door het veel te vroege overlijden van vriend, dorpeling en oud lid van de V.V. Bas de Haan. Voorafgaand aan de wedstrijd werd uiteraard stilgestaan bij het tragische overlijden van Bas in de vorm van een indrukwekkende minuut stilte.
    Na het moment van stilte werd er dan toch gewoon gevoetbald. Onder leiding van scheidsrechter Kloppenburg begonnen beide teams goed georganiseerd doch afwachtend aan de wedstrijd. Geen van beide waren bereid veel risico in het spel te leggen met als gevaar een vroege tegentreffer te incasseren. Het gevolg hiervan was een eerste half uur zonder al te veel kansen. De kansen die er wel waren kwamen voornamelijk op naam van Meedhuizen. Tegenslag voor de thuisploeg was het vroege uitvallen van Lars Ververgaert na 15 minuten voetbal. Hij viel uit met een enkelkwetsuur en werd vervangen door Thomas 'Milik' Roossien. Roossien was voor deze wedstrijd weer speelgerechtigd nadat hij eerder die week zijn spelersbewijs had behaald.
    De eerste serieuze wapenfeiten kwamen zo'n 10 minuten voor de rust. Na wat slordig opbouwen van de groen-witten kwam Stedum tot een corner. Deze corner leek aanvankelijk voor het doel van Harold Meijer te worden weggekopt maar de afvallende bal viel gunstig voor de voeten van een Michel de Graaf van Stedum die zonder te twijfelen uithaalde. Het schot spatte uiteen op de paal en kwam vervolgens dusdanig terug dat Tiemen Dijk namens Stedum makkelijk kon binnenkoppen. Hoewel alles en iedereen in de veronderstelling was dat de doelpuntenmaker van Stedum zich in buitenspelpositie bevond hield grensrechter Harm Bakker de vlag omlaag waardoor de 0-1 op het scorebord kwam te staan.
    Meedhuizen toonde echter dat het een andere ploeg is als vorig seizoen. In plaats van de hoofden te laten zakken schakelde de thuisclub een tandje bij wat vrijwel direct resulteerde in de beste mogelijkheid van de eerste helft. Een bal van achteruit werd goed vastgehouden door Paul Cock waarna hij 'FC' Kevin Dijkhuizen lanceerde richting het doel van de bezoekers. Dijkhuizen wist echter niet de prima keepende Zijlema van Stedum te verschalken waardoor de Meedhuisters nog altijd tegen een achterstand aankeken.
    Desondanks lukte het Meedhuizen wel om met een gelijkspel de rust in te gaan. Na aanhoudende dreiging van de kant van Meedhuizen werd Brian Vijsma in het zestienmetergebied van Stedum gevloerd. Scheidsrechter Kloppenburg twijfelde niet en besloot de bal op de stip te leggen. Namens de Meedhuisters was het Lex Kuin die mocht aanleggen vanaf elf meter. Kuin maakte geen fout en schoot de bal ongenadig hard tegen de touwen.
    Na rust ging de wedstrijd lange tijd gelijk op. Beide teams creëerden enkele mogelijkheden maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Na zo'n kwartier spelen besloot coach Wildeman zijn tweede wissel toe te passen. Arnoud Stoppels die een zeer sterke wedstrijd speelde op de voor hem wat onwennige rechtsback positie was enkele minuten eerder tegen een zwaar gestrafte gele kaart aan gelopen. Dit deed Wildeman besluiten hem te wisselen voor Henry Vrieling. Niet veel later wisselde Wildeman voor een laatste keer door Erwin Doddema in te brengen voor Lex Kuin.
    Naarmate de tweede helft vorderde leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel tot uit het niets een lange bal van Stedum achter de defensie van Meedhuizen belande. Tiemen Dijk kon de bal controleren en zag zichzelf oog in oog met Harold Meijer. De aanvaller hield het hoofd koel en lifte de bal over de uitkomende doelman van Meedhuizen en liet zodoende de 1-2 aantekenen.
    Wederom keek Meedhuizen aan tegen een achterstand en ook ditmaal ging de ploeg van Wildeman gretig opzoek naar een nieuwe gelijkmaker. Die gelijkmaker zou later blijken niet meer te vallen. Na een korte blessure behandeling voor een speler van Stedum liet scheidsrechter Kloppenburg het spel snel hervatten. Een goed aantal spelers van Meedhuizen stond op dat moment positioneel nog niet goed. De snel genomen vrije trap kwam terecht op links en werd voor het doel getrokken. Vanuit daar was het een koud kunstje voor de vrij staande Diederijk Dijk van Stedum om de bal in het lege doel te schuiven voor de 1-3. Net als bij het eerste doelpunt kon Meedhuizen zich niet vinden in het toekennen van het doelpunt. Het had er volgens de Meedhuisters alle schijn van dat de Dijk op het moment van spelen niet achter de bal stond en dat hij dus vanuit buitenspelpositie het doel trof. Kloppenburg bleek echter immuun voor alle protesten en keurde het doelpunt goed.
    Met de 1-3 stand en nog een kwartier te spelen leek de wedstrijd gespeeld. Het derde team dat op deze zaterdag in actie kwam besloot echter nog voor wat spanning te zorgen. FC Kevin Dijkhuizen kwam vanaf links naar binnen en schoot vervolgens de bal in de korte hoek. Dit maal lukte het Dijkhuizen wel de keeper van Stedum te passeren. Deze 1(1)-3 stand zorgde nog voor een hectische slotfase van de wedstrijd.
    In deze slotfase moest Meedhuizen het met minder man stellen doordat aanvoerde Brian Vijsma letterlijk uit het veld werd geslagen. Terwijl hij geen deel nam aan het spel kreeg hij twee raken klappen te incasseren waardoor hij besloot dat het verstandig was het veld te verlaten. het was vervolgens Paul Cock die verhaal ging halen bij scheidsrechter Kloppenburg. De scheidsrechter had echter niets van het voorval meegekregen en besloot zelfs Cock de gele kaart te tonen voor commentaar op de leiding. Dit was voor Cock zijn tweede geel van de wedstrijd waarop ook hij het veld moest verlaten. De laatste vijf minuten had Meedhuizen zeer veel moeite zich staande te houden met slechts negen man op het veld. Met kunst en vliegwerk bleef de stand uiteindelijk beperkt tot de 2-3 die al een tijdje op het scorebord stond